Gezonde tomaten

Gezonde tomaten

gezond

RedStar tomaten: rijk aan vitamines, antioxidanten, vezels en mineralen
Tomaten bevatten een flinke portie vitamine C. Naast mineralen als calcium, fosfaat, kalium, ijzer en zink bevat de tomaat ook antioxidanten als vitamine E, caroteen en vooral lycopeen. Dat van de tomaat zo’n gezonde vrucht maakt als het gekookt of gebakken wordt. Lycopeen komt pas voor je lichaam beschikbaar als de tomaat verhit wordt. Ook zit er in de tomaat foliumzuur en vitamine B1, B2 en B6. Behalve dat tomaat gezond is, is de tomaat ook bijzonder veelzijdig en lekker.

Voedingswaarde
Groenten passen perfect bij een bewuste, gezonde levensstijl. Ze zitten boordevol gezonde stoffen en bevatten weinig calorieën. Het Voedingscentrum adviseert om tenminste 2 ons groente per dag te eten. Een grote tomaat weegt ca. 1 ons. Met een paar schijfjes tomaat op brood, een gevulde paprika of een lekkere komkommersalade ben je dus al aardig op weg voor je minimale dagelijkse dosis groente.

RedStar Passion Bruschetta 2Recepten
Met tomaten kun je enorm veel verschillende gerechten bereiden. Zowel voor ontbijt, als lunch en diner zijn er vele mogelijkheden, maar ook bijgerechten met tomaten zijn erg populair. Om je een handje op weg te helpen staan er op de website verschillende recepten. Maak de lekkerste gerechten zelf met de verschillende smaaktomaten van RedStar.