Tomaten focaccia met knoflook en rozemarijn

Tomaten focaccia met knoflook en rozemarijn

< Terug
60 minuten 1 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

225 g broodmix voor witbrood
4 eetlepels olijfolie
ca. 150 ml handwarme water
200 g Blossom tomaatjes, in trosjes van 2-3 tomaatjes geknipt
2 takjes verse rozemarijn, in stukjes geknipt
2 teentjes knoflook, gepeld
grof zeezout

Meng het broodmix met 2 eetlepels olijfolie en het water in een mengkom. Kneed (of gebruik een mixer met deeghaken) het mengsel tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het 10 minuten staan. Druk het deeg op een bakplaat tot een rechthoekige lap. Dek het nogmaals af en laat het deeg nu 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe ondertussen de tomaatjes en takjes rozemarijn in een kom en meng het met de rest van de olie. Snijd de knoflook in plakjes en doe het bij het tomatenmengsel. Verdeel het mengsel van de tomaten, rozemarijn en knoflook op het brood en druk het iets aan. Strooi tot slot het grove zeezout over de focaccia en schuif in de oven. Bak de focaccia in ca. 15-20 minuten bruin en gaar.  

Tip: Heb je weinig tijd? Gebruikt kant en klare pizzadeeg.

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews