Westlandse tomatensoep

Westlandse tomatensoep

< Terug
20 minuten 4 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

• 12 pruimtomaten

• 1 cour de boeuf, grof gesneden
• 2 kumato´s, grof gesneden
• 2 rode cherrytomaten, gehalveerd
• 2 gele cherrytomaten, gehalveerd
• 1 teen knoflook
• 1 sjalot
• 2 takjes dragon, alleen de blaadjes
• 1 stengel bleekselderij
• 4 takjes basilicum
• takjes duizendblad
• takjes vogelmuur
• veldkers
• shiso purper cress
• 4 el tomatensap
• 2 el sushi-azijn
• 2 el witte balsamicoazijn
• 8 el witte wijn
• olijfolie
• zout en peper, naar smaak

Recept van Chef-kok Niven Kunz & RedStar

De lichte kleur doet misschien anders vermoeden, maar deze bouillon heeft verrassend veel smaak. Een fijne basissoep die prima zonder extra groenten kan, al is ze stukken leuker mét.

Nodig:
• keukenmachine

Bereiding:
Tomatenbouillon
Mix in de keukenmachine pruimtomaten, knoflook, sjalot, basilicum, dragon en bleekselderij. Voeg witte wijn, tomatensap, sushi-azijn en witte balsamicoazijn toe. Zet 24 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Passeer door een schone theedoek, zodat alleen het vocht erdoorheen loopt. Breng op smaak met zout en peper.

Tomaten
Besprenkel alle tomaten met olijfolie, een paar eetlepels tomatenbouillon en wat zout en peper.

Presentatie:
Leg de tomaten speels in een strook langs de rand van het bord. Garneer met de verschillende kruiden. Schenk de tomatenbouillon er aan tafel bij.

Wijntip:
Soep en wijn combineren gaat niet zo makkelijk. Een glas droge sherry kan goed werken. Een strak droge manzanilla van Argüeso is fijn.

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews